Створений Гуманітарний штаб координує діяльність гуманітарних складів, які створені в громаді для отримання, збереження і видачі гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, промислових товарів, речей першої необхідності тих, хто потребує такої допомоги та житлом.

З гуманітарного складу селищної ради надається гуманітарна допомога для потреб сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та ВПО.

Станом на 30 травня зареєстровано 633 сім’ї ВПО, 1221 особа, 504 дітей. Інваліді 49, дітей інвалідів - 6. Але кількість осіб постійно змінюються так як багато хто по закінченню бойових дій в містах, повертається до місця постійного проживання.

На даний час допомогу через гуманітарний склад отримало 171 сім’я, із 633 які зареєстровано на території громади. З гуманітарного складу Північного центру професійної освіти 130 сімей, з гуманітарного складу КЗ "Центр культури, дозвілля і туризму " Савранської селищної ради 41 (допомога надійшла від «Благодійна організація «Маніфест Миру»).

Також зі складу селищної ради надається гуманітарна допомога, яка розподілена Подільською районною військовою адміністрацією для потреб сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та ВПО. Станом на 30.05.2022 року допомогу отримали 110 осіб.

Гуманітарною допомогою ВПО в основному забезпечується із продуктів, які надали жителі громади. І може не завжди асортимент задовольняє, але ми просимо із розумінням поставитися до того, що ми можемо забезпечити у достатній кількості всіх тільки тим, що маємо і то не одразу. Допомога надається по мірі наповненості гуманітарного складу.