Сьогодні, 12 травня 2023 року, біля «ДОШКИ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ» відбулось шикування команд-учасниць військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Савранської громади.
В заході взяли участь виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко, перший заступник селищного голови Вадим Лісниченко, заступник селищного голови Олександр Лавренюк, працівники селищної ради, установ, організацій, силових структур громади, депутати селищної ради та жителі громади.
Перший заступник селищного голови Вадим Лісниченко побажав учасникам успіхів у змаганнях, усім командної єдності, єдності як народу України! Удачі на шляху до перемоги!
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули за Україну, заспівали Гімн України, поклали квіти до «ДОШКИ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ» та пам’ятника Т.Г. Шевченку.
Карбуючи кожний крок, впевнено йде та міцно стоїть молодь на українській землі: рої дружно виконують гімн України, притиснувши долоню до серця та вклоняються загиблим героям, які поклали життя за вільну і незалежну державу.
Війна росії проти України активізувала важливість національно-патріотичного виховання. Головними завданнями військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є формування у молоді високих морально-психологічних якостей та набуття основ народної культурної спадщини, виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої, фізично розвиненої особистості та повагу до власної держави.