Сьогодні, 14 серпня 2024 року в Савранській громаді працював вакцинальний автобус. Основна мета спецтранспорту – прискорення темпів виконання обсягу рутинних щеплень, збільшення кількості вакцинованих та захищеність від керованих інфекцій через легкість та доступність цього процесу. Під час виїзду безкоштовно вакцинували від дифтерії, правцю та COVID-19.
Всі охочі, а це жителі та гості нашої громади, отримали безкоштовну вакцинацію від коронавірусної інфекції, дифтерії та правцю. Перед щепленням медики обов’язково перевіряли стан здоров’я пацієнтів і вже після цього робили імунізацію.
Водночас фахівці центру провели роз’яснювальну роботу щодо важливості профілактичних щеплень, як для дітей, так і дорослого населення.
Вакцинація проводилась досвідченими сімейними лікарями та їх помічниками КНП “Савранський ЦПМСД” Савранської селищної ради за сприяння Подільського районного відокремленого підрозділу Державної Установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ».
Важливо зауважити, що щеплення допомагають не лише захистити особу, яка отримує щеплення, але й сприяють створенню колективного імунітету, що захищає всю громаду. Україна має недостатній рівень охоплення щепленнями, що робить країну вразливою до спалахів інфекційних захворювань. Фахівці наголошують, що більшості інфекційних захворювань можна запобігти шляхом вакцинації, особливо це важливо в умовах військового часу.
Тож, закликаємо мешканців Савранської громади бути відповідальними. Бережіть своє життя та здоров’я!