Згідно рішення № 2555 – VIII від 28.02.2024 року виконавчим комітетом Савранської селищної ради затверджено Комплексну програму соціального захисту підтримки військовослужбовців у період запровадження воєнного стану в Україні, ветеранів війни, членів їх сімей та сімей загиблих (померлих, полонених, зниклих безвісти) ветеранів війни, які проживають на території Савранської селищної територіальної громади на 2024 - 2026 роки. З метою виконання заходів Програми надається матеріальна допомога:
- пораненим, травмованим, та тим, що отримали контузію чи каліцтво, які брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, на лікування (за зверненням у 2024-2026 роках).
- сім’ям загиблих осіб, які брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України, визначених статтею 101 Закону України «Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту» (одноразово за зверненням у 2024-2026 роках) на дрова.
- громадянам зареєстрованим на території громади або призваним на військову службу Подільським ТЦК після 1 січня 2024 року (одноразово за зверненням особисто або за дорученням у 2024-2026 роках,).
- членам сімей військових, які перебувають в полоні, або зникли безвісти за рахунок коштів, передбачених у місцевому бюджеті в межах видатків на відповідний рік, надається щомісячна матеріальна допомога (щомісячна матеріальна допомога);
Члени сімей, які перебувають в полоні, або зникли безвісти, розуміються:
- дружина (чоловік);
- діти віком до 18 років (а які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти – до закінчення цих закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років);
- неодружені повнолітні діти, визнані дітьми з інвалідністю I та II групи або особами з інвалідністю I групи;
- батьки;
- особам з інвалідністю, які брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України та зареєстрованій на території Савранської селищної громади (щомісячна матеріальна допомога).
Для отримання матеріальної допомоги вищезазначеним категоріям осіб необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення Савранської селищної ради за адресою смт. Саврань, вул.. Українська, 1 (2 поверх)