Відділ земельних ресурсів Савранської селищної ради повідомляє, що на території громади триває зернозбиральна кампанія ранніх зернових культур.
На даний час господарствами фактично зібрано сільськогосподарських культур на площі 4513 га, що становить близько 51% від загальної площі сільгоспугідь, засіяних горохом, озимими ріпаком, ячменем та пшеницею.
Наразі аграрії завершили жнивувати ячмінь та горох. Горох зібрано на площі 333 га із середньою врожайністю 31,7 ц/га. Озимий ячмінь зібрано на площі 845 га з середньою урожайністю – 46,7 ц/га. Триває збір озимих пшениці (з урожайністю попередньо 48,9 ц/га) та озимого ріпаку (з первинним показником урожайності – 24,7 ц/га).
Для аграріїв жнива – напружений та відповідальний період. Своєчасна підготовка та організованість свідчать про освітні знання, професійні вміння наших агровиробників. Не зважаючи на ряд випробувань у такий складний для країни час, господарствами вивчаються альтернативи, випробовуються нові підходи у сфері ведення сільського господарства, адже одержання стійких та гарних врожаїв залишається важливим завданням для товаровиробників сьогодення. Нехай буде врожай, умови сприятливими, найвищої якості та гідної реалізації агропродукції.