29 травня 2024 року в селі Кам’яне Савранської громади відбулося відкриття Алеї пам'яті, щоб вшанувати захисників, які полягли, захищаючи Україну від російського окупанта. На металевій конструкції Алеї розміщені світлини полеглих Героїв – односельців.
Це місце – символічне й щодня нагадуватиме всім про подвиг Героїв. Про те, якою ціною дається наша свобода. Про те, яку ціну платять воїни там за наші мирні ранки та спокійні ночі. Відтепер у Савранській громаді буде ще одне святе місце, де можна вклонитися пам’яті загиблих воїнів-земляків, які на вівтар нашої свободи поклали своє безцінне життя.
Відкриття Алеї пам'яті розпочали хвилиною мовчання після якої всі присутні заспівали Гімн України. Рідні та близькі полеглих Героїв, керівництво громади, ветерани, священнослужителі, жителі громади зібралися тут, щоб віддати шану тим, хто вже не з нами. Тим, хто поклав своє життя на вівтар нашої свободи.
Зі словами суму та скорботи перед присутніми виступили виконуючий обов’язки селищного голови Олег Жирун та староста Кам’янського старостинського округу Віталія Шевчук.
Громадську панахиду та освячення пам’ятного місця провів отець Василій.
Алея Пам’яті – це про вічне життя, про життя тих, хто став небесним військом та увійшов в історію як Герої своєї країни.
Вічна пам'ять Захисникам України!