Сьогодні, 21 травня 2024 року, в селі Осички Савранської громади відбулось вшанування пам’яті полеглих захисників односельців та церемонії увічнення пам'яті загиблого Героя - жителя села Осички, КОНЮЧЕНКО ІВАНА МИКОЛАЙОВИЧА.
В заході взяли участь рідні та близькі загиблих-Героїв, керівництво громади, учні та жителі громади.
Народився наш Герой 1 листопада 1981 року в селі Бакша Савранської громади. Згодом сім’я Конюченків переїхала в село Осички і Ваня стає учнем Осичківської школи. Після закінчення 11 класу в 1999 році стає студентом Академії управління при Президентові України. В 2003 році отримав ступінь бакалавра і відразу пішов до лав Української армії. Після демобілізації протягом 9 років працював у відділі Савранської міліції. Був одружений, став батьком двох чарівних доньок.
В березні 2022 року, Конюченко Іван Миколайович був мобілізований до лав ЗСУ. Обов’язки військової служби наш земляк виконував з відповідальністю. Завжди був ввічливий та чуйний до оточуючих. Разом зі своїми бойовими побратимами без страху боронив рідну землю та міцно тримав фронт України.
14 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Козацьке, Каховського району, Херсонської області наш Герой загинув.
Не існує жодних втішних слів у світі, щоб підібрати їх для людей, які втрачають рідного, втрачають назавжди. Жодні слова не опишуть той біль…. Не повернуть рідну людину…
Шановні батьки Для нас Ваш син - Герой . Ви виховали гідну Людину. Ми низько вклоняємось Вам за сина -Героя, сина –Захисника, сина- Патріота…
Низький уклін усім рідним та близьким наших Героїв!
Ми завжди будемо пам’ятати тих, хто загинув заради мирного неба та щасливого майбутнього нашої країни !
Вічна пам'ять Героям, які загинули за майбутнє України!