Сьогодні, 17 травня 2024 року, в Савранському будинку культури відбувся урочистий, але дуже болісний і душевний захід – церемонія вшанування пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни та вручення їхнім дітям іменних пам’ятних оберегів «Батьківське серце».
Захід був організований громадською організацією Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання Бойове Братерство України за сприяння Савранської селищної ради. У церемонії взяли участь матері, дружини, діти загиблих Героїв громади, керівництво громади, депутати, волонтери, представники силових структур та громадськість.
На початку заходу всі присутні з гордістю виконали Гімн України та хвилиною мовчання, вшанувавши світлу пам’ять вірних синів та дочок українського народу, які заплатили за вільне майбутнє України надвисоку ціну – своє життя.
«Батьківське серце» – це срібний кулон у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. На зворотному боці кулона викарбуване прізвище та ім’я загиблого Героя, до кожного кулона додається іменне посвідчення. Ідея цієї нагороди полягає в тому, щоб кожна дитина загиблого Героя могла щодня носити частинку батьківського серця поруч зі своїм.
Сьогодні обереги отримали маленькі українці та україночки – діти своїх славетних батьків. Їхні батьки стали янголами-охоронцями, проте вони продовжують піклуватися про своїх нащадків та з неба захищати рідну Україну від російської орди.
Слава Україні!
Слава її Героям!