Цього дня 1986 року сталася жахлива трагедія, що призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних та гуманітарних наслідків, які відчуваються досі.
Чорнобиль – це не лише велика трагедія та найбільша техногенна катастрофа, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам’яті подвиг ліквідаторів.
Минає 38 років від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини. Ще раз довів, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству.
Страшна аварія на атомній електростанції розділила нашу епоху на «до» і «після» чорнобильську. Наслідки катастрофи мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіацією, десятки тисяч громадян було переселено у безпечні місця з Прип’яті до інших районів.
І знову історія повторюється. У перший день війни, 24 лютого 2022 року, російські військові увійшли на територію Чорнобильської АЕС. ЧАЕС пережила обстріли, знеструмлення і загрозу повторення ядерної катастрофи 1986 року. Вже 2 квітня над Чорнобильською АЕС знову підняли український прапор. Україна у черговий раз рятує світ.
Ми схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Ми разом згадуємо і сумуємо за героями, які віддали власні життя заради наших.
Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям-ліквідаторам.
З повагою,
Виконуючий обовязки
Селищного голови                                   Олег ЖИРУН