8 серпня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів службову нараду з керівництвом районного управління поліції, ДСНС, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА.

В ході наради було розглянуто наступні питання:

✔️Стан збиральних робіт у територіальних громадах Подільського району. Голови громад доповіли, що жнивна кампанія в районі пройшла по плану і вже підходить до завершення, починається підготовка до наступного року. В деяких громадах вже почалась посівна кампанія озимого ріпаку.

✔️Розподіл вільних залишків коштів місцевих бюджетів та коштів, отриманих від перевиконання, на допомогу військовим частинам, які дислокуються на території Подільського району. Вільні залишки коштів в громадах були спрямовані на підтримку та розвиток галузей освіти, містобудівництва, медицини та ін., а також на допомогу Збройним силам України. Підрозділи ЗСУ, територіальної оборони, державної прикордонної служби отримали від громад кошти, амуніцію, техніку та все необхідне для успішного виконання бойових завдань, обладнання оборонних рубежів та посилення охорони кордонів в районі.

✔️Звіт голів територіальних громад щодо висвітлення їх діяльності, інформування населення про важливі події в районі, області, країні з використанням соціальних мереж та офіційних сайтів.

Загалом робота відділів інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю в громадах організована ефективно. За деякими виявленими недоліками головам було надано коментарі та зауваження.

✔️Представник 4-го державного пожежно-рятувального загону ДСНС висвітлив інформацію щодо пожежної безпеки в районі. Зафіксовано зменшення загального числа випадків звернень, але все одно з початку року пожежі принесли чимало біди – є загиблі й постраждалі, матеріально-фінансові втрати, нанесено чималий збиток екосистемі. Особливу увагу було приділено необхідності дотримання правил безпечного поводження на воді, адже з початку року в районі загинуло чимало людей на водоймах.

✔️Заступник військового коменданта району Михайло Ключенко доніс головам громади актуальну інформацію та наголосив на необхідності ефективної співпраці.

За підсумками наради посадовим особам було надано додаткові доручення.