Сьогодні, 26 червня відбулася нарада з силовим блоком Одеської області під головуванням Генпрокурора Андрія Костіна.

Серед головних тем: незадовільний стан частини бомбосховищ, гуманітарна допомога постраждалій Херсонщині та інвестиційний клімат у регіоні.
«Сьогодні в Одеські області проблемними залишаються близько 500 бомбосховищ. Окрім їх незадовільного стану, бачимо, що деякі з них зачинені під час повітряних тривог. Працюємо над встановленням власників, адже частина з них або немає юридичного власника, або фактично належить збанкрутілим підприємствам. Підтримую пропозицію Генпрокурора перевірити, куди пішли кошти держави, виділені на облаштування бомбосховищ у регіоні», - наголосив Олег Кіпер.
Водночас, важливою темою залишається допомога постраждалій Херсонщині. Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що регіон готовий надалі приймати жителів Херсонщини, а також виділити кошти на відбудову їх житла.
«Наша адміністрація нині обстежує 265 будинків, що потребують відбудови. На це необхідно фінансування - більше ста мільйонів гривень. Щодо гуманітарної допомоги: вона збирається і відправляється на постійній основі. Ми на зв’язку з Херсонщиною, відправляємо допомогу по їх заявками - те, що їм дійсно потрібно», - сказав Олег Кіпер.
Окрім того, Андрій Костін та Олег Кіпер домовилися спільними зусиллями стимулювати інвестиційний клімат в Одеському регіоні.
«Після Лондонської конференції великий інтерес інвесторів до України. Одещина буде одним з воріт для відбудови України. Маємо і далі працювати над встановленням законності і створенням рівних умов для бізнесу. За підтримки Олега Кіпера, маю впевненість, це буде швидко. Дуже важливо, що у керівника регіону є розуміння і досвід зачищати злочинність», - наголосив Генпрокурор.
Своєю чергою очільник Одеської ОВА подякував Генпрокурору України за підтримку і запевнив, що адміністрація вже активно займається усіма проблемними питаннями регіону.