Сьогодні Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. У той же час у кіберпросторі існує ряд онлайн-загроз, проте щоб ефективно реагувати на інциденти тільки усвідомлення недостатньо. Питання кібербезпеки повинні бути предметом постійної уваги.

 Важливим аспектом формування
компетентності людини в цифровому просторі має бути культура кібербезпеки, яка є складником цифрової компетентності.
 То ж з метою удосконалення знань працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Одеської області, для поглиблення рівня їх компетентності з питань кібербезпеки і захисту інформації
Управлінням цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської обласної державної адміністрації спільно з Обласним інформаційно-аналітичним центром, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, проведено п'ятиденний щорічний онлайн тренінг з питань кібербезпеки, кібергігієни і захисту інформації.
"Всього навчанням в тренінгу ми охопили понад 470 учасників. Спільно з фаховими експертами, комплексно розглянуто управління кібербезпекою як окремим видом операційної діяльності, як органів влади, так і підприємств будь-якої форми власності. Також опрацювали законодавчу базу у сфері кібербезпеки та технічного захисту інформації. Торкнулись основних заходіа із забезпечення кібербезпеки в органах влади.Переконаний, що опанування новими практичними навичками із впровадження інструментів кібербезпеки та кібергігієни і реалізація їх в практичній площині, дозволить покращити діяльність органів публічної влади Одещини, і тим самим підвищиться рівень якості надання державних послуг громадянам", - зазначає Начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОДА Станіслав Ніколайчук.