В таких випадках добрі наміри людей щодо наведення чистоти і порядку на своїх присадибних ділянках мають згубні наслідки не тільки для довкілля, а й для життя та здоров’я людей, також в більшості випадків таке випалювання переростає у неконтрольоване горіння яке знищує будівлі та споруди житлового сектору сільськогосподарські поля та лісові масиви і за великих площ, які охоплює полум’я його особливо важко локалізувати.

Закликаємо громадян відмовитися від практики спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.
Та нагадуємо, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, трави або її залишків, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, є адміністративним правопорушенням, та накладення штрафу на громадян.