14 вересня 2000 року Міністерство оборони України видало наказ “Про встановлення Дня мобілізаційного працівника” для відзначення важливості роботи мобілізаційних органів на всіх рівнях, включаючи комплектування військ особовим складом та планування матеріально-технічного забезпечення основних мобілізаційних заходів.

З 2017 року професійне свято відзначається 17 березня. За роки незалежності України мобілізаційні органи української армії брали активну участь у підготовці законів та інших нормативних документів, що регулюють правові відносини у цій сфері.
Це свято є свідченням визнання заслуг фахівців мобілізаційної роботи, високої оцінки їх вагомого внеску в забезпечення стримування російської агресії проти України та підвищення військової могутності нашої славетної Батьківщини.
Хочемо висловити подяку та повагу всім працівникам мобілізаційних органів, які докладають невтомних зусиль для захисту нашої країни. Ви дійсно важливі та незамінні у виконанні важливих завдань для безпеки нашої держави.
Щиро зичимо вам доброго здоров’я, щастя, всіляких здобутків, нових звершень задля зміцнення військової могутності нашої Батьківщини.