16.03.2023 року в місті Подільськ відбулася виїзна нарада з проблемних питань в аграрному секторі в Подільському районі Одеської області за участі директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації Алли Стоянової.

З вступним словом до учасників заходу звернувся начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко. «Засівати поле під звуки сирен, зібрати врожай під свист ракет, бути надійним тилом для воїнів на передовій, стабільним роботодавцем та платником податків для місцевих громад – усе це під силу нашим аграріям. В такий складний для країни час ви є гарантами продовольчої безпеки України. ДЯКУЮ за невтомну працю!»,- зазначив Михайло Дмитрович.

Алла Стоянова розповіла про бронювання військовозобов’язаних працівників аграрного сектору на період дії воєнного стану.

Також, були обговорені податкові питання щодо сплати Мінімального Податкового зобов’язання юридичними і фізичними особами, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства. Доповідачами з цього питання були:

- Рошкован Алла Володимирівна - начальник Північного відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС в Одеській області;

- Ярова Наталія Олександрівна - головний державний інспектор Північного відділу податків і зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС в Одеській області.

Крім того, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин висвітлила основні аспекти державної підтримки аграрного сектору у 2023 році.