15 березня 2022 року  прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

      Закон передбачає сплату єдиного податку  для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп добровільною з 1 квітня 2022 року на період введення воєнного стану. Скасовано оподаткування земельним податком та орендною платою за землю тільки на територіях, де ведуться бойові дії, на тимчасово окупованих територіях.

       На сьогоднішній день на території нашої громади спокійно. З бюджету Савранської селищної територіальної громади проводиться фінансування установ освіти, охорони здоров’я, культури, забезпечення соціальних гарантій жителів громади, підтримка житлово – комунального господарства та, в період військового стану,  вимушено переселених осіб.

       В теперішній час Савранська селищна рада також приймає активну участь у забезпеченні  обороноздатності країни, а саме, утримання військових формувань на території нашої громади, забезпечення матеріально – технічними засобами Збройних Сил України. Все це потребує регулярних надходжень до бюджету.

      Підстави не сплачувати податки, на території, де не ведуться бойові дії -  відсутні.

      Громадський обов’язок кожного підприємця – вчасно сплачувати податки і у скрутний час підтримати громаду та обороноздатність нашої країни.

      Шановні підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, враховуючи воєнний стан в Україні, просимо виконати свій громадянський обов’язок та сплатити податки до бюджету.

      Дякуємо за розуміння та вчасну сплату податків до бюджету громади!