Сьогодні, 30 вересня, Україна відзначає Всеукраїнський день бібліотек — свято, присвячене працівникам бібліотечної сфери, які щодня зберігають і примножують інтелектуальний і культурний потенціал нашої країни. Бібліотеки не просто є сховищами книг, вони відіграють важливу роль у формуванні громадянського суспільства, розвитку національної свідомості та інтелектуального середовища.
З нагоди свята, за дорученням виконуючого обов'язки селищного голови Олега Жируна, заступник селищного голови Олександр Лавренюк завітав до бібліотек нашої громади. Він привітав працівників бібліотек з їхнім професійним святом, відзначив їхню важливу роль у суспільстві, подякував за сумлінну працю, відданість обраній професії.
Олександр Лавренюк також висловив найщиріші побажання міцного здоров’я, миру, натхнення та нових творчих ідей. Він підкреслив важливість їхньої роботи для розвитку громади, закликав їх продовжувати з такою ж віддачею сприяти підвищенню культурного рівня та освіченості населення.
«Зі святом, шановні бібліотекарі! Бажаю вам нових читачів, цікавих книг та ентузіазму у вашій важливій роботі», — зазначив Олександр Михайлович.
Всеукраїнський день бібліотек — це нагадування про те, наскільки важливі бібліотеки як осередки знань і культури, які забезпечують кожному громадянину вільний доступ до інформації та культурної спадщини.
Зі святом!