15 листопада 2023 року відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Савранської селищної ради під головуванням виконуючого обов’язки селищного голови Олега Жируна.
На порядку денному комісія розглянула питання про здійснення заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж та загибелі людей на них під час пожежонебезпечного осінньо-зимового періоду 2023-2024 років в населених пунктах Савранської громади. По даному питанню доповів головний спеціаліст з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи селищної ради Олег Орлов.
Після обговорення з урахуванням усіх пропозицій було ухвалено рішення провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням в житловому секторі та в закладах освіти (зокрема, з громадянами, віднесеними до «груп ризику», багатодітних родинах), на об’єктах суб’єктів господарювання та державних закладах (заклади охорони здоров’я, об’єктах соціального захисту, видовищні тощо) з масових знаходженням людей щодо доведення основних вимог техногенної та пожежної безпеки в осінньо-зимовий пожежнонебезпечний період 2023/2024 років.