13 вересня 2023 року відбулася робоча зустріч виконуючого обов’язки селищного голови Олега Жируна, виконуючого обов’язки начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олександра Реки та голови Савранського Українського товариства мисливців і рибалок Валерія Марковського по питанню проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Савранської селищної ради Подільського району.
Під час обговорення Олександр Река розповів про напружену епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території як Савранської селищної ради так і в районі в цілому.
Він зазначив, що необхідним та першочерговим завданням є проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Також звернув увагу й на особливості розповсюдження приманок з вакциною, оскільки під час воєнного стану їх розкладатимуть вручну на узліссях, узбіччях сільськогосподарських угідь та обабіч доріг.
Приманка має вигляд невеликого брикета розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині якого знаходиться блістер із діючою речовиною.
У результаті зустрічі запланували сформувати 5 бригад, до яких залучать ветеринарних спеціалістів Держпродспоживслужби, представників органів місцевого самоврядування, мисливських і лісових господарств.
Визначили територію, на якій повинні розповсюдити приманки з антирабічною вакциною та окреслили заходи безпеки під час проведення кампанії з пероральної імунізації.
Перед початком проведення кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Савранської селищної ради буде додатково проінформовано населення.