Сьогодні, 2 серпня 2023 року, виконуючий обов’язки селищного голови Євген Населенко за участю начальника відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Анни Бондаренко та директора Савранського ліцею Олександра Лебеденка перевірив хід робіт по підготовці до роботи в новому 2022/2023 навчальному році та роботи в осінньо-зимовий період Савранського ліцею та його філій (Дубинівську, Слюсарівську та Вільшанську).
Сьогодні школа чи дитсадок перш ніж відкрити свої двері для дошкільнят та школярів, має гарантувати їм безпеку.
Присутні обстежили готовність фонду захисних споруд та приміщення закладів освіти, пришкільних територій, перевірили, чи відповідають укриття затвердженим нормам — наявність питної і технічної води, аптечок, санвузлів тощо. Нинішня зима передбачає бути складною, тож ретельно перевірили підготовку тепломереж, а також організацію роботи з охорони праці, медичного обслуговування дітей та працівників, стан харчоблоків тощо.
Євген Олександрович поспілкувався з колективами та обговорив нагальні питання, які нині є актуальними і потребують вирішення. Очільник громади наголосив, що буде допомагати з будь-яких питань, а всі недоліки повинні у найкоротший термін бути усунуті, адже наразі головне - це безпека для дітей.
Сьогодні, в умовах воєнного стану, перед освітянами громади постає ще більше викликів та труднощів, зокрема й у процесі очного навчання. Для ефективного їх вирішення потрібен постійний відкритий діалог між педагогами, батьками та владою. Тільки так ми зможемо вивести освітню галузь нашої громади на якісно новий рівень!
За результатами наради були надані доручення відповідальним посадовим особам для відпрацювання в межах своїх повноважень.