29 червня 2023 року під керівництвом виконуючого обов’язки селищного голови Євгена Населенка відбулася чергова сесія Савранської селищної ради. На сесії був присутній начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко, депутат Подільської районної ради Олег Іспанюк, депутати, представники силових структур громади, працівники апарату селищної ради, старости старостинських округів, громадськість.
Перед початком засідання перед присутніми виступив начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко, який подякував аграріям, підприємцям Савранщини за потужний внесок у важливу справу розвитку громади та захисту України від військової агресії рф. Він зазначив, що тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо не лише вистояти та подолати ворога, але і побудувати сильну, незалежну, процвітаючу країну.
Михайло Дмитрович закликав всіх не зупинятися, а нарощувати зусилля з волонтерської діяльності задля найскорішої Перемоги над агресором.
Далі розпочалось пленарне засідання сесії селищної ради на порядок денний, якої винесли наступні питання:
1. Про розгляд аудиторського звіту за результати державного фінансового аудиту бюджету Савранської селищної територіальної громади Подільського району Одеської області за період з 01.01.2020р. по 31.03.2023р.
2. Про внесення змін до рішення Савранської селищної ради від 23 грудня 2021 року №1679-VIII «Про затвердження Комплексної Програми розвитку освіти Савранської селищної ради на 2022-2023 роки»
3. Про затвердження Програми підтримки Збройних Сил України та об’єднань добровольців, які борються за нашу країну на 2023-2025 роки»
4. Про внесення змін до Програми фінансової підтримки та розвитку Комунального некомерційного підприємства «Савранський центр первинної медико-санітарної допомоги» Савранської селищної ради Одеської області на 2021-2025 роки.
5. Про внесення змін і доповнень до рішення селищної ради від 23грудня 2022 року № 2080 –VШ «Про селищний бюджет на 2023 рік»
6. Про передачу майна із балансу Савранської селищної ради на баланс КЗ «Центр культури, дозвілля і туризму» Савранської селищної ради.
7. Про затвердження Програми розвитку фізкультури і спорту на території Савранської селищої ради на 2023 – 2025 роки.
8. Про внесення змін до структури та загальної чисельності працівників відділу освіти, молоді та спорту Савранської селищної ради Одеської області
9. Про внесення змін до структури та загальної чисельності працівників апарату Савранської селищної ради та її виконавчих органів
10. Про внесення змін до «Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Савранської територіальної громади Одеської області на 2022 – 2026 роки»
11. Про зміну місцезнаходження та внесення змін до Положення про відділ соціального захисту населення Савранської селищної ради Одеської області».
12. Про внесення змін до рішення Савранської селищної ради від 10.12.2020 року №25- VШ «Про утворення виконавчого комітету ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу».
13. Про внесення змін до складу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Савранської селищної ради.
14. Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2024 рік на території Савранської селищної ради Одеської області.
15. Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Савранської селищної ради Одеської області.
16. Про встановлення річної орендної плати за землю відповідно до функціонального використання земельної ділянки на території Савранської селищної ради Одеської області.
23 земельних питань.
В результаті своєї роботи депутати ухвалили проекти рішень з більшості питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями.