Сьогодні в Україні відзначається нове державне свято — День Української Державності. Свято було встановлене указом Президента Володимира Зеленського, підписаним 24 серпня 2021 року на тридцяту річницю Незалежності України.

Як йдеться в указі, День державності має відзначатися щорічно 28 липня — у День Хрещення Київської Руси-України князем Володимиром Великим, "державотворцем, який прийняттям у 988 році християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна".
Українська Державність має тисячолітню історію, яку творили видатні особистості минулого та сьогодення. За незалежність та державність боролися українці всіх часів.
Значний вклад у розбудову та розвиток української державності, у боротьбу за незалежність та суверенітет України роблять й мешканці нашої громади.
Щиро вітаємо усіх з Днем Української державності! Бажаємо мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні.
Нехай Господь береже нашу Батьківщину і кожного з нас!