1На виконання п.20 частини 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Доручення начальника Одеської ОВА, Розпорядження Савранської селищної ради Подільського району №28 від 16.03.2022 року «Про утворення робочої групи щодо врегулювання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість» на території Савранської селищної територіальної громади створено робочу групу, до складу якої входять представники Савранського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області , Савранської селищної ради,  сектору поліцейської діяльності №2, відділу поліції №1, Подільського районного управління поліції  Головного управління національної поліції в Одеській області, та начальник відділу ДПІ ГУ ДПС в Одеській області.

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та вжиття заходів реагування стосовно таких фактів, робочою групою проводиться щоденний моніторинг  за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, а саме борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, цукор кристалічний, птицю (тушки курячі), молоко, олію соняшникову, масло вершкове, нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне.

2

На початку проведення заходів контролю за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на вищезазначені товари було встановлено, що деякі суб’єкти господарювання  підвищили ціни на ряд товарів. Робочою групою проведено роз’яснювальну роботу з підприємцями та  замінено на допустимі роздрібні ціни.

Робота щодо забезпечення стабілізації цінової ситуації на основні продовольчі товари, лікарські засоби, бензин та дизельне пальне на території Савранської селищної ради продовжується.