15.12.2021 року голова Подільської районної державної адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу зустріч із сільськими, селищними, міськими головами Подільського району. У нараді взяв участь Савранський селищний голова Сергій Дужій.

Після об’єднання 7 колишніх районів в єдиний – Подільській - це був перший захід у подібному форматі. Але, як зазначив очільник району, робота була дуже плідною та ефективною, керівники всіх територіальних громад Півночі Одещини мали змогу висловити свою думку та пропозиції по питанням, що турбують мешканців регіону.

Під час наради обговорювалися важливі питання діяльності Подільського району. Передусім мова йшла про:

1. Стан розроблення та прийняття програм соціально-економічного розвитку громад.

2. Стан виконання бюджетів. Резерви надходжень.

3. Моніторинг діяльності міських, сільських, селищних рад Подільського району за 9 місяців 2021 року.

4. Результати роботи комісій з легалізації трудових відносин, стан боротьби із «зарплатами в конвертах».

5. Ліквідація заборгованості по заробітній платі.

6. Проблемні питання житлово-комунального господарства, зокрема, сміттєзвалищ.

7. Стан вакцинації населення.

8. Документація з просторового планування територій.

9. Виконання доручень та Указів Президента України Володимира Зеленського в частині проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів комунальної та державної власності, що знаходяться на території Подільського району.

10. Перспективи та плани на 2022 рік.

Йшлося також про підтримання належного санітарного стану на територіях громад та за їх межами, ремонт доріг, якісний та ефективний розгляд посадовцями громад звернень громадян, розвиток туристичної галузі, зокрема, «зеленого туризму» в селах, інженерне облаштування Державного кордону України, допомога військовим частинам у вирішенні їх проблем забезпеченості та соціально-побутового характеру, вирішення проблем соціального захисту ліквідаторів-чорнобильців, забезпечення всіх бажаючих учасників АТО/ООС земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства, продовження реалізації в населених пунктах Подільського району загальнодержавних Програм та соціальних ініціатив Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво», «Активні паркі – локації здорової України», «Зелена країна», «Велика

Голова Подільської райдержадміністрації висловив сподівання, що в подальшому взаєморозуміння та взаємодопомога РДА та громад буде тільки вдосконалюватись, а керівництво та їх персонал будуть працювати злагоджено, єдиною командою.