22 вересня у Саврані відбулись урочисті заходи з нагоди Дня партизанської слави. Аби вшанувати подвиг воїнів, які під час Другої світової війни ризикували життям в тилу ворога, савранчани зібрались біля пам’ятника Партизанському загону «Буревісник».

У мітингу взяли участь селищний голова Сергій Дужій, перший заступник селищного голови Микола Базей, заступник селищного голови Олександр Лавринюк, голова ради ветеранів Микола Бадюл, голова громадської організації «Рада Ветеранів та Інвалідів АТО/ООС Савранщини «ЩИТ» Володимир Хлівнюк, представники виконавчих органів селищної ради, військовослужбовці, молодь.

На вшанування пам’яті загиблих героїв було оголошено хвилину мовчання. Після цього відбулось покладання квітів до пам’ятника Партизанському загону «Буревісник».

Нагадаємо, що в роки Другої світової війни в Україні діяла розгалужена мережа підпільних організацій, загонів та диверсійно-розвідувальних груп. Під час війни вони проявили справжню мужність і героїзм, та своєю діяльністю наближали день звільнення від нацистських окупантів.