На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (зі змінами) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення.

Назва  предмета закупівлі

Робоча станція для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з електронним носієм або паспорта громадянина України у формі ID-картки з комплектом обладнання, ДК 021:2015 – 30210000-4 Машини для обробки даних (апаратна частина)

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

500 000,00 грн. відповідно до розрахунку на 2023 рік

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

Обсяги визначено відповідно до очікуваної потреби, обрахованої Замовником. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням загальноприйнятих норм і стандартів для зазначеного предмета закупівлі.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Визначається з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Уповноваженого органу від 18.02.2020 № 275. Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення. Розрахунок очікуваної вартості товарів проводиться методом порівняння ринкових цін, зокрема шляхом моніторингу цінових пропозицій учасників на ринку вугілля по Одеській області.

Основними джерелами інформації для визначення очікуваної вартості брали до уваги:

1. Інтернет ресурси.

2. Система Prozorro зробила відкритим доступ до публічних закупівель, що дозволяє аналізувати реальні угоди купівлі-продажу інших Замовників.

Для визначення очікуваної вартості використовували формулу середнього арифметичного значення.