За рішенням Басейнової ради Південного Бугу, день, присвячений головній водній артерії Вінниччини, який відзначався щорічно в третю суботу травня, надалі буде святкуватися 22 травня.

В Україні 22 травня відзначають День річки Південний Буг. Донедавна цей день святкували в третю суботу травня. Це свято започаткувала у 2009 році Басейнова рада річки Південний Буг межах впровадження басейнового принципу управління водними ресурсами, який уже діє у країнах Європейського Союзу. З нагоди святкування Дня Південного Бугу ЕкоПолітика підготувала цікаві факти про цю річку. Південний Буг – четверта за довжиною (після Дунаю, Дніпра та Дністра) річка України та найбільша, яка тече тільки територією України. Довжина Південного Бугу – 806 км. Глибина Південного Бугу – у середньому 2,5 м. Її басейн площею 63 700 км2 межує з басейнами Дністра (на заході) та Дніпра (на півночі та сході). Басейн Південного Бугу розташований на території семи областей України, найбільші частини площі випадають на Вінницьку (25,7%), Кіровоградську (24,2%), Миколаївську (23,2%) і Черкаську (13,2%). Невеликі частини річкового басейну розташовані у межах Одеської, Хмельницької та Київської областей.
Святкування Дня Південного Бугу має на меті привернути увагу громадськості до першочергових завдань по покращенню стану водних об’єктів та віддати належну увагу значенню річок в житті суспільства.