Сьогодні 26 червня 2023 року, за дорученням виконуючого обов'язки селищного голови Євгена Населенка, відбулось засідання гуманітарного штабу при Савранській селищній раді, яке провів заступник селищного голови Олександр Лавренюк.
На засіданні гуманітарного штабу розглянуто питання по формуванню та розподілу чергової партії спільних продуктових наборів, яка надійшла від гуманітарного штабу при Подільській районній військовій адміністрації.
Також, члени гуманітарного штабу обговорили нагальні питання, які необхідно вирішити найближчим часом. Зокрема мова йшла про організації роботи гуманітарного штабу, забезпечення місячного резерву при Савранській селищній раді продуктами харчування, посилення співпраці з донорськими організаціями, формування та розподіл гуманітарної допомоги яка надходить до громади.
На нараді разом узгодили механізм обліку видачі гуманітарної допомоги. Це потрібно через те, що є випадки зловживання правом отримати допомогу, у той час як іншим громадянам її не вистачає.
Було обговорено та скоординовано механізми співпраці селищної ради та гуманітарного штабу відносно важливих питань життєдіяльності громади в умовах воєнного стану.
В ході обговорення заступником селищного голови було наголошено, що ми маємо пам’ятати, що у нас війна і ми повинні потурбуватись про кожного мешканця нашої громади та громадян які тимчасово проживають на території нашої громади. По усіх пунктах засідання досягнуто конструктивних рішень.
По завершенню наради було надано ряд рекомендацій та доручень.