2 лютого 2023 року працівники Центру надання адміністративних послуг взяли участь у вебінарі на тему : «Особливості державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Навчання було проведено за сприяння Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» спільно з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

У ході вебінару експерти висвітлили наступні питання :
- зміни в законодавстві щодо надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;
- державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, реєстрація яких проведена до 1 січня 2013 року відповідно до законодавства, що діяло на момент її виникнення;
- можливість прийняття заяв про заборону проведення реєстраційних дій центрами надання адміністративних послуг;
- алгоритми отримання доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.
Особлива увага, була приділена питанням, які надходили у процесі спілкування з лекторами. Було розглянуто питання, яке, наразі, турбує усю спільноту державних реєстраторів та стосується обміну інформацією між Державним реєстром речових прав та Національною кадастровою системою. Спікерами зазначено, що над відповідною проблемою працюють спеціалісти та доопрацювання взаємодії між Державним земельним кадастром та Державним реєстром речових прав буде здійснення після підписання відповідного Протоколу про інформаційну взаємодію.